tiistai 8. heinäkuuta 2014

"Mistä sä tiedät miten sun elämä muuttuu?"

Oltiin tulossa synttäreiltä. Ajeltiin pitkin mutkaista maalaistietä kesäpäivän iltana. Aurinko hamuili mailleen yhdentoista jälkeen ja kerrankin itsellä oli aikaa katsella maisemia kun en itse istunut ratin takana. Juteltiin ihmisistä. Ihmisten tavotteista elämssä. Kuinka toiset ovat kenties pintaliitoa kalliiden kenkien ja huoliteltujen ulkomuotojen myötä. Toiset täyttävät suomalaisen tavoitteen omaamalla juuri rakennetun omakotitalon, farmariauton ja kolme lasta.

Pohdin ääneen siinä sitten asiaa jota olen miettinyt. Oikeastaan kesäkollin tapaamisen jälkeen pari vuotta. Mihin minä olen menossa ja mitä tekemässä. Entäpä tulevaisuudessa. Miksi kerään omaisuutta ja maksan lainaa pois. Mitä minä siitä lopulta hyödyn. Tällä hetkellä kodissa on vähän alle 30k omaa ja olen monesti miettinyt mitä tuolla summalla voisin tehdä. Minne reissata jne. Miksi kerään omaisuutta josta ei ole lopulta mitään iloa. FB:lle sanoin ymmärtäväni hänen osansa varsin hyvin, hänellä on kuitenkin lapsi jolle jättää talo tai omaisuus kun se aika tulee.

"Mistä sä tiedät miten sun elämä vielä muuttuu?" Yksinkertainen kysymys mieheltä joka inhoaa vauvanitkua, tottelemattomia lapsia ja kiukuttelevia teinejä. "Nii no. Enkai mä tiedäkään." Totesin ja jatkoin hiljaa maisemien katselua.

Kyteekö tuon miehen mielessä sittenkin jotain. Omista jaloista toinen on jo luovuttanut perheellisyyden suhteen, oma mittari kun paukuttelee 32:sta ja miehelläkin neljääkymmentä. Ennenkuin talo on rakennettu, reissut reissattu ja elämää mutusteltu taitaa mittariin paukkua sellaiset luvut että jälkikasvun hankinta on ohimennyttä aikaa. Sitäpaitisi ei yrittäjällä ole aikaa, rahaa tai mahdollisuutta lasten hankintaan..

2 kommenttia:

  1. No mutta, Helou Kitty! Pitkästä aikaa. Tuttuja jotka on täysin tuntemattomia. (Kävin foorumilla kurkkimassa puoli vuotta sitten ihan huvin vuoksi..)

    Same old same old.. talo rakentuu hiljalleen. Mulla on edelleen irtolaisen olo vaikka viime elokuusta olen FB:n kainalossa nukkunut muutamaa hassua yötä lukuunottamatta.

    Lauantaina viimeksi sivuttiin aihetta että hän on sukunsa viimeinen. Tytärtään ei laske nimen jatkajaksi, vanhoillinen kun on. Mistä saisi kyllä oivallisia keskusteluja.

    Jännää on se miten ihmisen voi rikkoa. Ja kuinka rikki sitä on vaikka ei edes haluaisi olla. Ja siitä liipaten, exällä on jo kolme muksua..

    VastaaPoista